Verstuivers & Toestellen

aromaverstuiver ē luchtbevochtiger ē luchtzuiveraar ē ionisator

BAMBOO

De Bamboo produceert via ultrasoontechnologie een fijne mist van etherische olie en water. De partikeltjes zijn zeer klein: 5Ķ, waardoor de etherische olie zeer diep in de longen indringt en uiterst snel opgenomen wordt. Een ander voordeel is dat dikvloeibare oliŽn zoals benzoŽ en sandelhout gemakkelijk verstoven kunnen worden. Aan dit procťdť komt geen warmte te pas. Gevoelige etherische oliŽn (citrussen, dennen, sparren...) blijven optimaal actief. De Bamboo heeft een viervoudige functie: aromaverstuiver, luchtbevochtiger, luchtzuiveraar en ionisator. Onderaan het toestel zit een filter, met een zeldzaam natuurlijk mineraal erin. Dit zorgt ervoor dat een constante stroom aan negatieve ionen (2000/cm≥) geproduceerd wordt. De negatieve ionen hebben een dubbele functie. Zij verbeteren de zuurstofopname. En wanneer zij in contact komen met elektrisch positieve polluenten, zorgen zij ervoor dat deze geneutraliseerd worden. De filter is tevens een gepantenteerde 'lysozyme'-filter die de lucht die erdoor gaat quasi steriliseert: de filter neutraliseert tot 99,90 % van de micro-organismen. De koude mist bevat ook nog een kleine hoeveelheid vitamine C. Deze zit in de filter en wordt langzaam in de atmosfeer losgelaten. Op dit punt kan de filter tot 2 jaar actief zijn. Voor een optimale werking wordt wel aangeraden de filter jaarlijks te vervangen.

Garantie: 1 jaar na aankoopdatum. Belangrijk: de garantie vervalt indien de garantiekaart (in de doos) door de verkoper niet ingevuld is. Leverbaar begin november 2007.

Aromalampen

Een eenvoudig systeem: een waterbakje waaraan een 5-tal druppels etherische olie toegevoegd worden, eronder een theelichtje. De warmte van de kaars is voldoende om de etherische olie te verdampen.

Enkel geschikt voor een kleine ruimte.

Brengt licht en geur, en vooral sfeer.

 

 

Aromastone

 

Een verrdamper in keramiek, met een ingebouwd electrisch verwarmingselement. Volledig geruisloos. Water toevoegen is niet nodig. Enkele druppeltjes (5 tot 10, of meer) op de aromastone aanbrengen en aansluiten op het stroomnet.

Geschikt voor een ruimte tot 60 m≥.

Eenvoudig onderhoud: een vochtig doekje erover is voldoende.

Breathe Easy

Dit toestel wordt gebruikt net zoals de aromastone. Het is een verdamper voor etherische olies, en, tegelijkertijd een ionisator. De ionisator stuurt electrisch negatief geladen ionen in de lucht.

Stofdeeltjes, rook, allergenen... dragen meestal een positieve electrische lading. Positief en negatief komen samen en slaan neer, met andere woorden: de lucht wordt gezuiverd van de meeste verontreiniging. Dit toestel is bijzonder geschikt voor mensen die lijden aan astma, allergie, chronische luchtwegenklachten, en voor iedereen die aanwezig moet zijn in ruimtes met veel rook, stof...

Verdamping: voor ruimtes tot 60 m≤, ionisatie werkt optimaal tot op een afstan van 5 meter.

 

 

Aromastream

De etherische olie wordt d.m.v. een ventilator in de lucht gestuurd zonder dat ook maar enige warmte gebruikt wordt. Onderaan het toestel zit een cartouche waarop 5 tot 10 druppels etherische olie aangebracht worden.

Verbinden met het stroomnet, schakelaar op stand I (voor ruimtes tot 50 m≤) of op stand II (tot 100 m≤) zetten, en genieten maar.

Na langdurig gebruik de cartouche vervangen, geen verder onderhoud nodig.

Easy Driver

Aromatherapie in de auto.

Breng een 3-tal druppels etherische olie aan op de bijgevoegde houdertjes. Inpluggen in het contact van de sigarettenaansteker (enkel geschikt voor wagens met een 12V accu).

Uitgeroepen tot noviteit van het jaar (Varena '97) !

 

Whisper

Dit is een aerosol-type verstuiver. Door luchtdruk (via verstuivingsglas en luchtpomp) wordt de etherische olie in de vorm van minieme druppeltjes in de atmosfeer gebracht. Door dit systeem wordt de etherische olie optimaal in de bloedstroom opgenomen. Het is voldoende het toestel om de 2 uur 10 minuten te laten werken. De bijgevoegde gebruiksaanwijzingen moeten natuurlijk gerespecteerd worden.

Geschikt voor ruimtes tot 150 m≤.

Aromiser

Dit toestel is geschikt voor ruimtes tot 500 m≤ en meer. Bij continu gebruik verstuift de aromiser tot 4 ml/uur. De ingebouwde tijdklok is eigenlijk een microcomputer met honderden instelmogelijkheden. Een voorbeeld: van maandag tot zaterdag van 8 uur tot 12 uur en van 14 tot 16 uur om het uur een puls geven van 90 seconden, maar niet op de sluitingsdag, bijv. de donderdag.

Het toestel is getest in het laboratorium voor vloeistofmechanica van de universiteit van Delft. Voor 90% bleek de druppelgrootte kleiner dan 30Ķ. Dit heeft voor gevolg dat de etherische oliŽn zeer diep in de longen doordringen en zeer snel geresorbeerd worden.

De houder voor etherische olie is onbreebaar (aluminium) en kan tot 200 ml etherische olie bevatten. Veranderen van olie is zeer eenvoudig: u verplaatst gewoonweg de vernevelkop van de ene op de andere houder. De Aromiser is bovendien quasi onderhoudsvrij.