Chakra OliŽn

chakra

Het doel van onze chacra-olies is de chacras in balans te brengen. Dus aktiviteit verminderen waar een over-aktiviteit is, en stimuleren waar een energie-gebrek is. Gebruik: een 5-tal druppels inmasseren op de respectievelijke chacra.

Eerste Chakra - MULADHARA - basischakra - 10% in jojobaolie
Het materiŽle, het fysieke bestaan, levenskracht, de lichamelijke wil tot er durven zijn, horen bij het eerste chakra. Het staat voor de verbondenheid met eten, drinken, veiligheid, geld en werk. Het eerste chakra wordt ook wel het stuitchakra genoemd. Het ligt tussen de anus en de geslachtsdelen.
Samenstelling: peper (Piper nigrum), sandel (Santalum album), kaneel (Cinnamomum cassia), kruidnagel (Caryophyllus aromaticus, knop), muskaatnoot (Myristica fragrans)

Tweede Chakra - SVADISHTHANA - sexchakra - 10% in jojobaolie
Intimiteit, relaties, sexualiteit en creativiteit zijn kernwoorden voor dit chakra. Vloeiende golvende bewegingen, handelen, ruilen en het woord 'lekker' horen hierbij. Ongedwongen fysiek kontakt, kunnen delen, aantrekkelijkheid kenmerken de openheid van dit chakra. Het tweede chakra wordt ook wel het sexchakra genoemd. Het bevindt zich tussen het schaambeen en de navel.
Samenstelling: ylang ylang III (Cananga odorata forma genuina), sandel (Santalum album), vanille es.abs. (Vanilla planifolia)

Derde Chakra - MANIPURA - solar plexus - 10% in jojobaolie
De verbinding tussen het zelf en de wereld, het vormgeven van het bestaan, de relatie tussen denken en voelen staan centraal in dit chakra. Het vermogen tot leidinggeven, organiseren en het hebben van een natuurlijk overwicht zijn positieve eigenschappen die bij dit chakra horen. Het derde chakra bevindt zich ter hoogte van het middel bij de maag. Dat gebied wordt ook wel de solar plexus genoemd.
Samenstelling: rozemarijn borneon (Rosmarinus officinalis CT borneon), citroen (Citrus limon, ex pericarpium), salie (Salvia officinalis), tijm (Thymus vulgaris CT thymol)

Vierde Chakra - ANAHATA - hartchakra - 10% in jojobaolie
Dit chakra is het verbindingspunt tussen de onderste drie chakra's, de stoffelijke wereld, het lichaam, en de mentale, spirituele wereld, de geest. Liefde, overgave, vereniging en zelfrealisatie staan centraal in dit chakra. Het vierde chakra wordt ook wel het hartchakra genoemd. Het ligt aan de voorzijde van het lichaam, vanaf het punt vier centimeter onder het borstbeen tot enkele centimeters onder het kuiltje van de hals.
Samenstelling: roos abs. (Rosa centifolia), rozenhout (Aniba rosaeodora var. amazonica), oranjebloesem (Citrus aurantium spp amara, ex flores), sinaasblad (Citrus aurantium spp amara, ex foliae), scharlei (Salvia sclarea)

Vijfde Chakra - VISHUDDHA - keelchakra - 10% in jojobaolie
Expressie, spreken, intuÔtief weten zijn de kernwoorden voor dit chakra. Zich uiten door waarheid, wijsheid en logica, bijvoorbeeld in het onderwijs horen bij een goed functionerend vijfde chakra. Het vijfde chakra wordt ook wel het keelchakra genoemd. Het ligt bij de hals.
Samenstelling: geranium (Pelargonium x graveolens var. china), wierook (Boswellia carterii), jasmijn abs. (Jasminum grandiflorum), patchouli dark (Pogostemon cablin), bergamot fcf (Citrus aurantium spp bergamia, furocoumarinefree)

Zesde Chakra - AJNA - derde oog - 10% in jojobaolie
Verstand, inzicht, bezinning, meditatie, occulte kennis, horen bij dit chakra. Helderziendheid, intuÔtie, het voorzien en voorvoelen van dingen zijn tekenen van openheid. Het zesde chakra wordt ook wel het derde oog genoemd. Het ligt iets boven het punt tussen de beide wenkbrauwen.
Samenstelling: pepermunt (Mentha x piperita var. piperita), virginische ceder (Juniperus virginiana), jeneverbes (Juniperus communis, ex fructus), niaouli (Melaleuca viridiflora quinquenervia CT 1.8-cineol), cajeput (Melaleuca minor), eucalyptus (Eucalyptus globulus), laurier (Laurus nobilis)

Zevende Chakra - SAHASRARA - kruinchakra - 10% in jojobaolie
Verbondenheid met de hoogste waarheid, spiritualiteit en meditatie staan voor dit chakra. De uitstraling van scheppingsdrang en kosmische eenheid getuigen de openheid van dit chakra. Het wordt ook wel het kruinchakra genoemd en bevindt zich op de top van het hoofd.
Samenstelling: mirre (Commiphora momol), lavendel (Lavandula angustifolia), roos abs. (Rosa centifolia)