Oorkaarsen
Kruidenkussens
 
Prijslijst
Verkoopspunten
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Natura Oorkaarsen naturel met kruiden

Naast de Natura Oorkaarsen Naturel, die algemeen toegepast kunnen worden, zijn er ook drie soorten Natura Oorkaarsen verkrijgbaar met een unieke samenstelling van biologisch gekweekte en wilde kruiden. In deze Oorkaarsen zijn verschillende kruidencombinaties verwerkt die de werking van Oorkaarsen in bepaalde situaties nog versterken.

1. Natura Oorkaarsen Naturel

Algemeen te gebruiken bij: verstopte oren en te sterke oorsmeerproductie, gevoel van druk in hoofd en holtes, oorsuizen, stress, spanningen en slapeloosheid.

2. Natura Oorkaarsen met ontspannende en verwarmende kruiden

Bevat Citroenmelisse (Melissa officinalis), Sint-Janskruid (Hypericum perforatum) en Rozemarijn (Rosmarinus officinalis).

Te gebruiken bij o.a. hoofdpijn, stress en spanningen, slapeloosheid en oorsuizen.

3. Natura Oorkaarsen met weerstandverhogende en ontstekingsremmende kruiden

Bevat Rode Zonnehoed (Echinacea angustifolia), Smalle Weegbree (Plantago lanceolata) en Salie (Salvia officinalis).

Te gebruiken bij o.a. druk in het hoofd door verkoudheid of holteontsteking.

4. Natura Oorkaarsen met reinigende en opbouwende kruiden

Bevat Ui (Allium cepa), Hondsdraf (Glechoma hederacea) en Walnootblad (Juglans regia).

Te gebruiken bij o.a. steeds terugkerende klachten in neus-, keel- en oorgebied en bij herstel na verkoudheid en griep.

GEBRUIKSAANWIJZING

Druk de Natura Oorkaars met de smalle kant door de kruisvormige insneden aan de zilverkleurige zijde van de beschermkraag tot aan het zwarte streepje op de oorkaars.

Laat de te behandelen persoon op de zij op een bank of bed plaatsnemen. Het is belangrijk dat de persoon ontspannen ligt. Zorg daarom voor een rustgevende sfeer en een warme behandelruimte, een hoofdkussentje en eventueel voor een deken indien de persoon het koud heeft. Het sluiten van de ogen kan mede bijdragen tot ontspanning.

Laat de volgende stappen uitvoeren door een volwassen persoon:

Steek de Natura Oorkaars aan de breedste kant aan met een lucifer of gewone tafelkaars. Plaats de Oorkaars met de smalle kant in de gehoorgang van het oor waar de persoon niet op ligt. Draai daarbij de Oorkaars voorzichtig wat dieper (masimaal 1 centimeter), zodat er aan de onderkant geen rook kan ontsnappen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Houd tijdens het opbranden de Natura Oorkaars onder de beschermkraag vast, zodat deze in verticale positie blijft en stil gehouden wordt. Eventuele vallende verbrande delen worden opgevangen door de beschermkraag.

 

 

 

 

 

 

 

Wanneer de vlam tot 1/2 centimeter boven de beschermkraag is gekomen, verwijdert u de oorkaars uit het oor en dooft deze in het bakje water. Verwijder de eventueel achtergebleven (onschadelijke) resten van de opgebrande bijenwas uit het buitenste, zichtbare deel van de gehoorgang, bijvoorbeeld met een wattenstaafje.

 

 

 

 

 

 

 

 

Laat de persoon nu op de andere zijde liggen en herhaal de beschreven stappen voor de behandeling van het andere oor.

Laat na de behandeling van beide oren de te behandelen persoon nog 15 minuten op de behandelbank ontspannen narusten, waardoor het effect van de behandeling wordt versterkt.

Welke mogelijke bijwerkingen kunnen optreden?

Overgevoeligheid voor bijenwas kan optreden. Staak in dit geval het gebruik van de Oorkaarsen.

Bewaren

De Oorkaarsen in de originele verpakking op een droge plaats en bij kamertemperatuur bewaren.