Colloïdaal Zilver
 Colloïdaal Goud
 Verslag 25/01/2009
 
 Prijslijst
 Verkoopspunten
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Natuurlijk Antibioticum


Colloïdaal Zilver werd rond 1900 al toegepast, maar werd overruled door farmaceutische Antibiotica. Bepaalde virussen, bacteriën, parasieten en schimmels zijn inmiddels echter immuun, resistent geworden voor de reguliere antibiotica. Ook treden negatieve bijverschijnselen op, zoals allergie voor antibiotica. Hierdoor komt Colloïdaal Zilver weer meer in de aandacht. Zilver: een veilige, efficiënte werking; wellicht zelfs beter en tegen meer ziektes dan gewone antibiotica.

 

Rond 1900 toonden wetenschappers al aan dat Zilver een veilig, efficiënt antibiotiucum was. Het Natuurlijk antibioticum Colloïdaal Zilver werd door menig geneeskundige toegepast. Het bleek veilig in gebruik en efficiënt te zijn tegen infecterende organismen. Daar Colloïdaal Zilver te duur was om te laten patenteren, ontwikkelden de farmaceutische bedrijven zelf een eigen antibioticum. Colloïdaal Zilver werd terzijde geschoven; andere nieuwe antibiotica beheersten de markt. In de loop der tijd deden zich echter problemen voor. Dertig jaar na de komst van de reguliere antibiotica zijn vele types ziekteverwekkende organismen inmiddels immuun of resistent geworden voor dit middel. De laatste jaren komt er steeds meer informatie naar voren over de 'superbugs' die niet vernietigd kunnen worden met antibiotica. Veel van deze organismen hebben intussen een weerstand opgebouwd tegen de bestaande, gewone antibiotica.

 

Zilver, alternatief antibioticum

Zilver wordt door sommigen beschouwd als de meest universele antibiotische stof en het krachtigste antibioticum dat er is. Uit onderzoek komt naar voren dat een gewoon antibioticum een half dozijn verschillende ziekteverwekkers doodt, waar Zilver er zo'n 650 vernietigt.

Resistente ketens kunnen zich hierbij niet ontwikkelen. Er zijn de laatste jaren verschillende experimenten en onderzoeken gedaan en er zijn vele toepassingen ontdekt of beter: herontdekt.

Zilver blijkt zeer geschikt voor gebruik tegen verschillende infecterende organismen en diverse praktische toepassingen zoals bv. snij-, brand- en schaafwonden. Zilver doodt verschillende virussen, bacteriën, parasieten en schimmels.

 

Zilver, medische toepassingen

In de Ayurvedische geneeskunde wordt zilver reeds lange tijd gebruikt om het lichaam te reinigen en te versterken. Ook in de Chinese geneeskunde is zilver bekend om zijn bescherming tegen infecties en ziektes van het lichaam.

Door de jaren heen werd Zilver geneeskundig gebruikt bij de behandeling van:

• brandwonden

• ontstekingen en infecties van ogen

• keel, neus, oren

• anus, urethra en vagina

• zilvernaalden bij acupunctuur

• zilverionen bij cystitis en urinewegontstekingen

• zilverzouten tegen wratten

• remedie voor mentale disbalans, slaapwandelen en anorexia nervosa

• zilvermengsel (zilver sulfiadiazine) in Amerikaanse brandwondencentra

• in vroegere tijden als hulpmiddel voor het brein

• voortplantingsproblemen (vrouwen)

• bloedcirculatie

• koorts en chronische abceshaarden

• zilveren platen/pinnen in chirurgie bij bot- en gewrichtsingrepen

• homeopatie bij: hoofdpijn, chronische schorheid, zenuwpijnen gewrichten, verstopping luchtpijp, hersen- en sinusproblemen, verlies van controle en balans

 

Er is uitgebreid onderzoek gedaan naar de genezende eigenschappen van zilver. Het blijkt dat Zilverionen, voortgedreven door slechts enkele micro-ampères stroom, een versnelde botgroei bewerkstelligen. In onderzoek en experimenten constateerde men een versnelde botgroei in gevallen waar het bot na lange tijd maar niet wilde genezen. Met de Zilverionen behandeling groeiden de botten weer snel aan elkaar. Men gaat er vanuit dat zilver de botgroei bevordert, doordat het lichaam wordt gestimuleerd om nieuw bot aan te maken. Er werden twee voordelen vastgesteld bij het gebruik van zilverionen voor de genezing van het bot:

• Zilver heeft een veilige, efficiënte werking: zonder bijverschijnselen en een snel herstel

• Aangezien zilver bacteriocide is, wordt een deel van het lichaam gezuiverd, zodat de botcellen door het lichaam kunnen worden vervangen zonder de hinderende activiteit van bacteriën.

 

Experimenten toonden aan dat zilver werkzaam is tegen een grote verscheidenheid aan bacteriën zonder bijwerking of beschadiging van de lichaamscellen. Buiten het doden van ziekteverwekkende organismen, blijkt zilver ook voor een stimulatie van de groei van beschadigde weefsels c.q. een sneller herstel te zorgen.

 

Andere toepassingen

Zilver wordt ook voor andere doeleinden gebruikt, daar zilverionen een kiemdodende werking hebben in water:

• De Russen gebruikten zilver om gerecyceld water aan boord van hun ruimtestations te steriliseren

• Sommige vliegmaatschappijen gebruiken zilveren waterfilters om de passagiers te beschermen tegen ziektes als dysenterie

• De NASA gebruikt een zilver-watersysteem voor de space shuttle

• Zilver wordt gebruikt ter vervanging van chloor in zwembadwater; zilver prikt ook niet in de ogen

• Japanse firma's hebben meerdere technologieën waarbij zilver wordt gebruikt om lucht te reinigen

• Vele industriële bedrijven gebruiken zilver om toxines in de lucht en andere dodelijke industriële vergiften te neutraliseren

 

Colloïde

Colloïde is een oplossing bestaande uit ultra fijne deeltjes, opgelost in een waterachtig medium. Alle levende dingen bestaan in een colloïdale vorm. De meeste medicijnen zijn in een kristallijne staat. Voordat een medicijn z'n volledige therapeutische werking kan hebben, moet het eerst in colloïdale vorm worden omgezet.

 

Colloïdaal Zilver

Colloïdaal zilver is een vloeibare oplossing bestaande uit submicroscopische Zilverdeeltjes die onder spanning worden gehouden in puur water, door een kleine elektrische lading op elk partikeltje. De ideale grootte van de zilverdeeltjes in dit colloïde bedraagt van 0.005 tot 0.015 microns in diameter. Deze deeltjes zijn elektrisch geladen, zodat de zilver partikels actief kunnen worden en in water kunnen blijven, zonder kunstmatige additieven of stabilisatoren. Dit wordt het 'ware' colloïde van zilver genoemd.

 

Natuurlijk Antibioticum

Colloïdaal zilver is een natuurlijk antibioticum. Het lijkt de meest bruikbare en krachtige substantie te zijn om verschillende ziektes te bestrijden die veroorzaakt worden door bacteriën, virussen, parasieten en schimmels. Het blijkt zowel een breed spectrum remedie te zijn als preventief te werken bij verkoudheden, griep en diverse infecties. In het bijzonder blijken Staphylococcus en Streptococcus stammen, die dikwijls worden gevonden bij ziektes, gevoelig te zijn voor zilver. Tevens blijkt colloïdaal zilver op een snelle manier ontstekingen te bedwingen en een snellere genezing te bewerkstelligen. Wanneer colloïdaal zilver dagelijks wordt ingenomen zorgt het voor een beter immuunsysteem, hetgeen resulteert in meer energie, vitaliteit, kracht, ontspanning, snellere genezing en een vermindering van toxines in het lichaam.

 

Zilver in ons lichaam

We krijgen zilver en andere mineralen in ons lichaam via het voedsel dat we eten. Zilver komt normaal gesproken rechtstreeks uit organische bodem, die rijk is aan levende organismen. Deze organismen breken bestanddelen in de bodem af en zorgen dat mineralen beschikbaar zijn in vormen die assimileerbaar zijn voor planten. Op deze wijze komt zilver op een natuurlijke manier in ons lichaam via de mineralen die aanwezig zijn in biologische geteelde planten. Als we echter groenten eten die, zoals de meeste planten tegenwoordig, met behulp van kunstmest geteeld worden, zonder levende organismen in de bodem, krijgen we niet deze hoeveelheid vitaminen en mineralen binnen. Hierdoor kunnen tekorten en deficiënties ontstaan. Verder vermindert ons vermogen om zilver te assimileren naarmate we ouder worden. Zilver deficiëntie zou een oorzaak kunnen zijn voor het slecht functioneren van het immuunsysteem. Zilver blijkt werkzaam te zijn bij een breed spectrum van bacteriën zonder bijverschijnselen of beschadiging van de cellen en lijkt de groei (herstel) van beschadigd weefsel te stimuleren.

 

Colloïdaal Zilver toepassing

Colloïdaal zilver kan worden gegorgeld, als oog- en oordruppels, vaginaal en anaal worden gebruikt. Het kan geïnhaleerd worden (neus en longen), direct toegepast worden bij snij- en schaafwonden en op open wonden. En voor behandeling van wratten, eczeem, als gezichtsspoeling bij acné en andere gezichtsirritaties. Colloïdaal zilver kan ook worden gebruikt om water te zuiveren en als stoelgangbevorderend middel - in water vermengd - worden ingenomen. Tevens kan Colloïdaal Zilver voor de behandeling van planten met bacteriën en schimmels gebruikt worden (op bladeren of in grondwater). Verder kan het ook voor de behandeling van dieren gebruikt worden, zowel inwendig als uitwendig voor infecties, parasieten, schurft en verschillende andere aandoeningen.