Australian Bush Flowers
Bach Bloesems
Bouchardon Boomoliën
Californische Bloesems
Healing Herbs
 
Prijslijst
Verkoopspunten
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Californische Bloesems (F.E.S.)

ALOE VERAAloe vera (geel)

Herstelt de levensenergie, helpt om creatieve energie te integreren met gevoelens die in het hart zitten.

ALPINE LILYLilium parvum (rood-oranje)

Voor vrouwen, aanvaarding van jouw vrouwelijkheid, gegrond in een diepe doorleving van het vrouwelijk lichaam. Tè abstract gevoel van vrouwelijkheid, afgescheiden van het lichaam, vervreemding van, of verwerping van de vrouwelijke organen als "gemener".

ANGEL'S TRUMPETDatura candida (wit)

Geestelijke overgave bij het sterven of bij momenten van diepe transformatie; opent het hart voor de geesteswereld. Stervensangst, weerstand om het leven los te laten of om de spirituele drempel te overschrijden; verloochening van de realiteit van de geesteswereld.

ANGELICAAngelica archangelica (wit)

Leiding en bescherming voelen van geestelijke wezens, vooral bij grensoverschrijdende ervaringen zoals geboorte en dood. Zich afgesneden voelen, beroofd van spirituele leiding en bescherming.

ARNICAArnica mollis (geel)

Herstelt etherische energie na shock of trauma, helpt om de verbinding te handhaven met iemands hogere Zelf en met levengevende, vormende krachten.

Arnica - deze inheemse Californische berg-arnica werd geprepareerd in de hogere regionen van Mount Shasta, gelijk aan de Europese arnica die kruidkundig en homeopatisch wordt gebruikt voor shock en trauma, is deze arnica een prima eerste-hulp-remedie.

Als bloesem-remedie helpt het om de verbinding te handhaven met het hogere Zelf of spirituele ego, deze verbinding is vaak verbroken bij shock of trauma.

BABY BLUE EYESNemophila menziesii (lichtblauw)

Kinderlijke onschuld en vertrouwen; zich in de wereld thuis voelen, op gemak met zichzelf, gesteund en geliefd, verbonden met de geesteswereld. Verdedigende houding, onzekerheid, wantrouwen van anderen; vervreemding van de geesteswereld; te weinig steun van de vader in de kinderjaren.

BASILOccimum bacillicum (wit)

Integratie van sexualiteit, liefde en spiritualiteit in relaties, voor conflicten in relaties over sexuele en emotionele kwesties.

BLACK COHOSHCimicifuga racemosa (wit)

De moed hebben verkeerde situaties te weerstaan i.p.v. ermee bezig te zijn. Als men verstrikt zit in relaties of levenswijzen die verkeerd, verslavend of gewelddadig zijn; bij duistere, broedende emoties.

BLACK-EYED SUSANRudbeckia hirta (geel/zwart centrum)

Diepgaand inzicht, brengt het transformerend licht van het bewustzijn in de 'donkere' aspecten van onze ziel; bij het vermijden om naar begraven emoties te kijken.

Black-Eyed Susan - een lid van de zonnebloem-familie, de donkere uitpuilende schijfbloemen in het centrum zijn een signatuur voor zijn gebruik als kruid tegen steenpuisten. Eveneens wordt het gebruikt als een remedie om de donkere, innerlijke emoties te behandelen, die in iemands geest kunnen woekeren. Door deze 'emotionele steenpuisten' te openen voor het licht van het bewustzijn, kan de gezondheid hersteld worden.

BLACKBERRYRubus ursinus (wit-rose)

Vertaalt gedachten in activiteit, wendt de creatieve kracht van het denken aan, om het gevoel van traagheid of vastzitten te overwinnen.

BLEEDING HEART Dicentra formosa (rose)

Bevrijdt emotionele bindingen, laat de liefde in vrijheid bestaan; voor hen die zich teveel vereenzelvigen, zich vastklemmen, en te bezitterig zijn met degenen die ze liefhebben.

Bleeding Heart - deze lieflijke, rose bloem, in de vorm van een hart en in het midden gespleten, helpt hen die een sterke maar ongezonde emotionele binding met een ander voelen. De ervaring van een 'gebroken hart' wordt vaak veroorzaakt door een bezitterige binding met een ander; en de weerstand om los te laten. Deze remedie helpt om het hart van binnenuit te versterken en nieuw leven te geven.

BORAGEBorago officinalis (blauw)

Opgewekte moed, met vertrouwen gevaar en uitdaging tegemoet zien; om zwaarmoedige gevoelens, ontmoediging of droefheid te overwinnen.

Borage - al eeuwen een favoriet kruid, oude kennis verhaalt dat: "borage moed brengt", en "borage maakt dat het hart blij wordt". Deze luchtblauwe, vijfbladige bloem is inderdaad een balsem voor degenen die 'ontmoedigd' zijn of een 'zwaar hart' hebben, doordat ze de geest opheft en kracht en moed brengt.

BUTTERCUPRanunculus occidentalis (geel)

De waarde van je gaven kennen, zijn licht met anderen delen, voor verlegenheid en het wegcijferen van zichzelf.

CALENDULACalendula officinalis (oranje)

Innerlijk luisteren, de essentiële boodschap van anderen horen, voor degenen die wel de woorden maar niet de bedoeling van anderen horen.

CALIFORNIA PITCHER PLANTDarlingtonia californica (groen/paars)

Verandert instinctieve krachten in wat echt menselijk is; in de wereld staan met moed en kracht. Om onevenwichtigheden in verband met iemands intuïtieve gezichtspunt te herstellen.

CALIFORNIA POPPYEschscholzia cal. (goud)

Uitgebalanceerde innerlijke ontwikkeling, weten dat echt goud in het hart is. Om betovering voor 'spirituele glamour' te overwinnen, of het rusteloos zoeken buiten jezelf.

California poppy, bekend als de "cup of gold" bij de Spaanse kolonisten, groeit deze plant naar sporen van goud die in de grond zitten. Het is de officiële bloem van Californië, een land waar de gold-rush duizenden heen lokte, voor het zoeken naar uiterlijke rijkdom.

De California Poppy helpt om het rusteloze zoeken van de ziel, vaak verleid door uitwendige glitter, door een herkenning van het esoterische goud van spirituele kennis in het hart te transformeren.

CALIFORNIA WILD ROSERosa californica (rose)

Vitaliteit, verjonging, enthousiasme, betrokkenheid bij het leven, tegen apathie en moeilijkheden met de verpersoonlijking.

California Wild Rose - deze eenvoudige, lieflijke roos bloeit vroeg in de zomer in bossen en langs rivieroevers. De roos draagt een diepgaande archetypische boodschap binnen het plantenleven, want zijn vasthoudend wortelsysteem toont de mogelijkheid om diep in de aardse materie geïncarneerd te zijn. Toch 'rijst' de roos, en zet de aardse essentie om.

Door de California Wild Rose kunnen we liefde begrijpen als een verlossende activiteit, één die apathie, onverschilligheid, of pessimisme verandert, en helpt om zielen actief, positief en zorgzaam voor het leven op aarde te laten worden.

CALLA LILYZantedeschia aethiopica (wit/geel)

Klaarheid rond geslachtelijke identiteit, sexuele zelfaanvaarding.

Verwarring, dubbelwaardigheid van sexuele identiteit, geslacht.

CANYON DUDLEYADudleya cymosa (oranje)

Gezonde geestelijk verruimende, psychisch en fysisch evenwichtige energie; geaard voorkomen in het dagelijks leven. Verwrongen psychische ervaringen; bedenkelijke inbeslagname door mediumschap; overtrokken emotionele betrokkenheid in psychische of charismatische ervaringen.

CAYENNECapsicum annuum (wit)

Katalyseert veranderingen, ontbrandt de wil, verder gaan naar de volgende fase, tegen het gevoel van vast te zitten, gevangen door gewortelde gewoonten en luiheid.

CHAMOMILEAnthemis cotula (wit/geel centr.)

Innerlijke rust en objectiviteit, bevrijding van emotionele spanningen; tegen nerveusheid, slapeloosheid en emotionele verwarring, goed voor kinderen.

Chamomile - een populair kruid voor ontspanning en spijsvertering. De signatuur van deze bloem suggereert een overbelaste maag die zich eruit perst naar de zon.

Chamomile-remedie helpt degenen wiens emotionele centrum te open is, waardoor ze gemakkelijk overstuur en inwendig verscheurd raken. De remedie helpt om een stralend zonnevlecht-centrum te verkrijgen, en om meer in balans met het gevoelsleven te komen. Het is een uitstekend middel voor kinderen die overstuur zijn.

CHAPARRALLarrea sp. (geel)

Emotionele reiniging, speciaal gedurende de slaap. Helpt met het in contact brengen van diepere niveau's van bewustzijn en begrip. Voor met gif bedekte emoties.

CHRYSANTHEMUMChysanthemum morifolium (rood-bruin)

Verlegging van ik-identificatie met de persoonlijkheid naar een hogere spirituele identiteit, het vermogen het Zelf als transpersoonlijk en transcendent aan te voelen. Angst voor het verouderingsproces en voor de sterfelijkheid, identificatie met jeugd en lagere persoonlijkheid; 'midlife crisis'.

CORNZea mays (geel/wit)

Gronding, stabiliteit, evenwicht tussen hemel en aarde en in sociale relaties, overwinnen van desoriëntatie, speciaal in steden.

COSMOSCosmos bipinnatus (rood-paars/geel)

Integratie van ideeën, gedachten; bekwaamheid om ze samenhangend te uiten, met klaarheid en duidelijke uitspraak. Ongeconcentreerd, ongeorganiseerd in communicatie; te opgewonden taal, overstelpt met teveel ideeën.

DANDELIONTaraxacum officinale (geel)

Snijdt door emotionele blokkades, heft spanning op, herstelt geestelijke helderheid, speciaal behulpzaam samen met intens lichaamsgericht werken.

DEERBRUSHCeanothus integerrimus (wit)

Onschuldig van gevoel, geeft zuiverheid van hart en bedoelingen, brengt duidelijkheid aan degenen die vanuit onbewuste redenen handelen.

DILLAnethum graveolens (geel)

Verwerking en integratie van veel indrukken en ervaringen, voor het gevoel overweldigd en overgestimuleerd te zijn door de vaart van het leven.

DOGWOODCornus nuttalii (geel/witte schutbladen)

Vriendelijk en beleefd in relaties; duidelijkheid van gevoel wanneer je afstemt op spirituele bronnen, voor het loslaten van verhardende en beperkende emoties, om te vergeven.

EASTER LILYLilium longiflorum (wit)

Zuivere ziel, vooral mogelijkheid tot integratie van sexualiteit en spiritualiteit. Voor diegenen die denken dat sexualiteit onrein is; innerlijke conflicten i.v.m. sexualiteit.

ECHINACEAEchinacea purpurea (roze/paars)

Boort integriteit aan, maakt contact en handhaaft een geïntegreerd gevoel met het Zelf, vooral bij moeilijke uitdagingen. Wanneer men zich versplinterd voelt door zware trauma's of misbruiken, waardoor je gevoel met het Zelf vernietigd is; bij bedreiging door fysieke of emotionele desintegratie.

EVENING PRIMROSEOnenothera hookeri (geel)

Bewustheid en genezing van pijnlijke vroegtijdig bij de moeder opgenomen emoties; bekwaam zich emotioneel te openen en diep geëngageerde relaties aan te gaan. Gevoel van verworpenheid, ongewenstheid; vermijden van engagement in relaties, vrees voor ouderschap; sexuele en emotionele onderdrukking.

FAIRY LANTERNCalochortus albus (wit)

Gezond volwassen worden; aanvaarding van verantwoordelijkheden voor volwassenen. Onvolwassenheid, hulpeloosheid, behoeftigheid, afhankelijkheid; kan geen verantwoordelijkheden opnemen.

FAWN LILY Erythronium purpurascens (geel met paars)

Aanvaarding van en betrokkenheid in de wereld. Teruggetrokken, afzondering, zelf-bescherming; tè teer; ontbreken van innerlijke sterkte om de wereld te trotseren.

FILAREEErodium circutarium (violet)

Het laten gaan van zorgen, het zien van de grotere werking van de bestemming in het leven, voor degenen die gevangen raken in kleine zorgen.

FORGET-ME-NOTMyosotis sylvatica (blauw)

Bewustheid van karmische banden in zijn persoonlijke relaties en daarmee in de geesteswereld. Eenzaamheid en onbewustheid van geestelijke contacten met anderen, geestelijke afzondering.

FUCHSIAFuchsia hybrida (rood/paars)

Ervaren en begrijpen van geblokkeerde emoties, voor emotionele onderdrukking die gevoeld wordt als spanning, psychosomatische ziekten of valse emotionaliteit.

GARLICAllium sativum (wit)

Reinigt van angst en bezorgdheid, je kalm en vertrouwd voelen tegenover anderen. Om onzekerheden, nervositeit, plankenkoorts en ongerustheid te overwinnen.

GOLDEN EAR DROPSDicentra chrysantha (geel)

Inzicht in pijnlijke herinneringen en emoties uit de kinderjaren, het verband zien tussen oude trauma's en tegenwoordige problemen.

GOLDENRODSolidago canadenis (geel)

Eerlijk zijn tegenover je hoger Zelf in sociale relaties. Voor degenen die interpersoonlijke barrières scheppen, of een onjuiste persoonlijkheid aannemen.

GOLDEN YARROW Achillea filipendulina (geel)

Openheid tot anderen terwijl men zich binnenin nog steeds beschermd voelt; actieve sociale betrokkenheid terwijl men trouw blijft aan het Zelf. Voor uitgaande mensen die negatief beïnvloed worden door hun omgeving en door anderen; de nood voelen zichzelf te beschermen tegen kwetsbaarheid door anderen door teruggetrokkenheid en sociale afzondering.

HIBISCUSHibiscus sp. (rood)

Warmte en ontvankelijkheid in vrouwelijke sexualiteit. Frigiditeit, verdringing van de vrouwelijke sexualiteit.

HOUND'S TONGUECynoglossum grande (blauw/wit centrum)

Helpt de geest met het verkrijgen van spiritueel inzicht, voor het veranderen van gevoelsbindingen en beperkende intellectuele gedachten.

INDIAN PAINTBRUSH Castillija miniata (rood)

Het ontwaken van de kracht van de creatieve prikkel; om de frustratie te overwinnen die vitale krachten belet zich om te zetten in creatieve ideeën.

INDIAN PINK Silene californica (rood)

Kalm en in het centrum blijven temidden van intense activiteit; voor degenen die uit balans raken door wat er om hen heen gebeurt.

IRISIris douglasiana (blauw/violet)

Artistieke en creatieve inspiratie; om gevoelens van frustratie en beperktheid te overwinnen.

Iris - als eenzaadlobbige heeft ze de neiging om zich meer naar de hemel te richten, met een minder benadrukt wortelsysteem. De bloem van de Iris in het bijzonder, heeft een ongewone "van binnen-naar-buiten" signatuur; het model en de stempel, die bij de meeste planten diep binnenin worden gevonden, zijn bij de Iris verspreid langs de naar buiten gedraaide bloembladen. De Iris laat zien wat Goethe "een open geheim" zou noemen, want terwijl ze ons toestaat om in haar diepten te schouwen, draagt ze toch haar diepe geheim omhoog.

Vele soorten van de Iris kunnen zich aanpassen aan een breed scala van eigenschappen van de omgeving, omdat de wortelstok water vasthoudt, dat in zorgvuldig gecontroleerde hoeveelheden aan de plant verstrekt wordt. Daarom is de Iris weldadig in cosmetische preparaten, omdat ze de vochtigheid van de huid helpt conserveren en reguleren.

Deze innerlijke, waterachtige eigenschap van de Iris helpt ons begrijpen waarom ze werd beschouwd als de godin van de regenboog in de Griekse mythologie. In de Keltische folklore werd de Iris zelfs door Hermes uit bloemen geschapen als een gemalin van de zon. Deze creatieve relatie tussen zon en aarde werd van de hemel uit gezien als een aura met de kleuren van de regenboog, die de aarde omringde, een soort 'beker' van dauwachtige, vloeiende kleuren die doorlopend Hemel en Aarde verjongde.

De Iris is een van de meest weldoende en universele van de F.E.S.-remedies, ze helpt degenen die zich teleurgesteld voelen in hun creatieve uitdrukking, alsof de zie 'opgedroogd' was of een hemelse inspiratie miste. Net zoals de stoffelijke Iris zich aanpast aan een veelheid van omstandigheden door zijn innerlijke waterhuishouding te reguleren, zo ook helpt de subtiele remedie van de Iris de ziel om zich te leren uitdrukken in een geïnspireerde en creatieve manier van leven, onverschillig hoe de uiterlijke omstandigheden zijn. Veel genezers melden dat deze remedie bijzonder waardevol is voor diegenen die betrokken zijn bij een artistiek streven en meer in het algemeen voor diegenen die een behoefte hebben om een vernieuwde, innerlijke glans van zielekleur in uiterlijke taken te brengen.

LADY'S SLIPPERCypripedium parviflorum (geel)

Spiritualiteit integreren in het dagelijks werk, spirituele kracht brengen in de wortel-chakra; vergeestelijkte sexualiteit en gegronde spiritualiteit.

LARKSPURDelphinium depauperatum (blauw/violet)

Edelmoedigheid, altruïsme, leiderschap met een vreugdevol hart, voor plichtmatigheid, of een verlangen naar zelf-verheerlijking.

LAVENDERLavandula officinalis (violet)

Innerlijke vrede, verzachting, harmonische gevoelens, tegen nerveuze overgevoeligheid en moeilijkheden met het integreren van spirituele invloeden.

LOTUSNelumbo nucifera (rose)

Spirituele openheid, meditatieve ontvankelijkheid. Een algemeen spiritueel 'elixer'.

Lotus - de 'Duizendbladige Lotus' is een traditioneel symbool in het oosten voor een spirituele ontwikkeling. De vele bloembladen van het kruin-chakra vertegenwoordigen een vereniging of samenvoeging van alle aspecten van de ontwikkeling van de ziel.

Deze remedie is uniek omdat ze niet zozeer handelt als een tegengif, meer eerder als een 'elixer' dat combinaties van andere remedies samenvoegt.

LOVE-LIES-BLEEDINGAmaranthus coudatus (rood)

Transcendentaal bewustzijn, het vermogen uit te stijgen boven eigen pijn, lijden of mentale kwellingen door een breder overstijgende betekenis in dit lijden te vinden; mededogend bewustheid en aandacht voor de betekenis van pijn of lijden.

MADIAMadia elegans (geel/rode plekken)

Concentratie, focus, aandacht voor het detail, afwerken, voor de neiging om gemakkelijk afgeleid of verstrooid te zijn.

Madia - een inheemse Californische wilde plant van de zonnebloemfamilie, de mandala-achtige Madia trekt onze aandacht direct naar het centrum, zoals de bloem zichzelf opvouwt in zijn centrum gedurende de hitte van de middagzon. Dit is een uitstekende remedie voor helderheid en focus en een goed tegengif voor verstrooide geestestoestanden.

MALLOWMalva parviflora (rose)

De mogelijkheid om vriendschappen te ontwikkelen, warmte naar anderen uitstralen, overwinnen van sociale onzekerheden. Voor degenen die barrières naar anderen maken.

MANZANITAArctostaphylos viscida (wit/rose)

Waardering voor het fysieke lichaam en de fysieke wereld, tegen tweeslachtigheid of een negatief oordeel over wat fysiek is. Voor een goede aardebinding.

MARIPOSA LILYCalochortus leichtlinii (wit/geel centrum / paarse vlekken)

Ontvankelijk voor menselijke liefde, de band tussen moeder en kind, het genezen van gevoelens van vervreemding en niet meer geliefd zijn.

Mariposa Lily - deze lieflijke lelie groeit in rotsig berggebied en toch suggereert zij een eigenschap van zachte, ontplooiende verzorging. Zij heeft zich bewezen als een enorme weldaad voor diegenen die geleden hebben aan een trauma met betrekking tot het proces van de ouder-kind binding. Het gaat speciaal samen met ervaringen van de moeder uit de kindertijd, voor degenen die geen liefde of zorg gevoeld hebben. Mariposa Lily is zowel goed voor kinderen als volwassenen.

MILKWEEDAsclepias cordifolia (roo-paars)

Gezonde ego-kracht en onafhankelijkheid. Afhankelijkheid, emotionele achteruitgang, afstomping van bewustzijn door drugs, alcohol, overeten.

MORNING GLORYIpomoea purpurea (blaw/paars)

Vitaliteit, alertheid, hulp om met oude gewoontes te breken, tegen rusteloosheid, zenuwachtigheid, grillige energie.

De 'hemelsblauwe' Morning Glory heeft een veelzeggende spiraalsignatuur in zijn knop- en bloeiproces. De spiraal suggereert sterke, vitale levens-kracht en deze bloem die in de vroege morgenzon bloeit, helpt de ziel ontwaken voor frisse ritmes en nieuwe perspectieven.

MOUNTAIN PENNYROYAL Monardella odoratissima (violet)

Kracht en helderheid in gedachten; maakt de geest schoon van negatieve gedachten, speciaal als ze van anderen zijn overgenomen, voor het afstoten van negatieve gedachten.

MOUNTAIN PRIDEPenstemon newberryi (rood)

Krijgshaftige kracht en zelfbewustzijn tegenover hindernissen en tegenspoed. Voor hen die terugdeinzen bij uitdagingen van deze tijd.

Mountain Pride - een nauwe verwante van de Penstemon, deze winterharde bergplant groeit bijna letterlijk uit de rotsen. Zijn rode kleur en de strenge condities van zijn omgeving schijnen iets van zijn innerlijke kwaliteit als een 'geestelijke krijger' uit te drukken. Het helpt om de actieve krachten van spirituele moed te verzamelen zodat men ongunstige en vijandige voorwaarden kan veranderen.

MUGWORTArtemisia douglasiana (geel)

Gevoeligheid voor ervaringen over de drempel (op 'paranormaal gebied'), speciaal met betrekking tot dromen. Helpt om in evenwicht te blijven wanneer intuïtieve vermogens naar buiten komen.

MULLEINVerbascum thapsus (geel)

Eerlijk zijn voor jezelf, vervulling van iemands echte mogelijkheden; bij problemen om de mogelijkheden in het leven te verwerkelijken.

NASTURTIUMTropaeolum majus (oranje rood)

Vitaliteit, emotioneel leven en kleur; bij over-intellectualiteit, droogheid of ontziening.

NICOTIANANicotiana alata (wit)

Diep gewortelde vrede in het hart; integratie van fysisch en emotioneel welzijn door harmonische verbinding met de Aarde.

OREGON GRAPEBerberis aquifolium (geel)

Het ontwikkelen van vertrouwen, de goede wil van anderen erkennen. Het overwinnen van angst met betrekking tot emotionele vijandigheid.

PENSTEMONPenstemon davidsonii (violet/blauw)

Innerlijke kracht door tegenspoed; doorzettingsvermogen in relaties; overwinnen van twijfel aan jezelf bij uitdagingen.

PEPPERMINTMentha piperita (violet)

Om geestelijk wakker en alert te zijn. Voor het overwinnen van geestelijke luiheid.

PINK MONKEYFLOWERMimulus lewisii (roze)

Zelf-aanvaarding, emotionele openheid en eerlijkheid; moed om emotioneel risico's te nemen met anderen. Schaamtegevoel, schuldgevoel, onwaardigheidsgevoel; angst om zich bloot te geven en daardoor verworpen te worden, zijn ware zelf verbergen voor anderen, zijn gevoelens vermommen.

PINK YARROWAchillea millefolium (rose/paars)

Emotionele kracht en balans; voor het overwinnen van emotionele overgevoeligheid en overreacties, voor degenen die psychische en emotionele energie absorberen.

POISON OAKRhus diversiloba (groenachtig wit)

Emotionele openheid en kwetsbaarheid, bekwaam trouw te zijn en contact te maken met anderen. Angst voor intiem contact, persoonlijke grenzen beschermen; angst om verkracht te worden; vijandig of terughoudend.

POMEGRANATEPunica granatum (rood)

Bevrijdt de creatieve vrouwelijke geest, maakt contact met het Goddelijke Vrouwelijke bij vrouwen en met de 'anima' bij mannen; bij een conflict tussen carrière en familie.

PRETTY FACE Triteleia ixioides (geel, bruine strepen)

Schoonheid die van binnenuit straalt; zelf-aanvaarding met betrekking tot persoonlijk voorkomen. Gevoel van lelijkheid of verstoting door persoonlijk voorkomen; oververeenzelviging met fysiek voorkomen.

PURPLE MONKEYFLOWERMimulus kelloggii (paars)

Innerlijke kalmte en klaarheid gedurende het ervaren van spirituele of psychische fenomenen; de moed iemands eigen spirituele ervaring of leiding te vertrouwen; spiritualiteit eerder gebaseerd op liefde dan op angst.

QUAKING GRASSBriza maxima (groen)

Groepsharmonie en samenwerking, samenvoegen van afzonderlijke ego's, flexibel in het werken met anderen, om persoonlijke conflicten in groepssituaties te overwinnen.

Quaking Grass - de grassen zijn een belangrijk stadium in de plantenevolutie, met een vereenvoudigd bloeiproces dat zichzelf direct aan de elementen aanbiedt. Zij dienen de mensheid als grondstof voor voedsel en als bedekking der aarde. Quaking Grass in het bijzonder lokt een buigen met de wind uit, een zichzelf opofferende kwaliteit; hetgeen de enkeling laat zien hoe hij in grotere groepen of in sociale structuren kan werken.

QUEEN ANNE'S LACEDaucus carota (wit)

Geestelijk inzicht en visie; integratie van psychische vermogens met sexuele en emotionele aspecten van het Zelf. Verduistering van het zicht, niet willen zien wat er is; projectie en tekort aan objectiviteit in psychische bewustheid; vervorming van psychische waarneming te wijten aan sexuele en emotionele kwesties.

QUINCE Chaemoneles speciosa (rood)

Voor het ontwikkelen van de kracht van liefde, speciaal het vrouwelijk aspect; om het 'geloof' te overwinnen dat ontvankelijkheid en liefde 'minder sterk' of 'minder stoer' zijn.

RABBITBRUSHChrysothamnus nauseosus (geel)

Alertheid, scherpe gewaarwording, een overzicht over alle details; het 'grote geheel' zien; voor degenen die door de bomen het bos niet meer zien, die overweldigd worden door teveel details.

RED CLOVERTrifolium pratense (rose/rood)

Gecentreerdheid en balans in emotioneel belaste groepssituaties, een tegengif voor paniek of hysterie.

ROSEMARYRosmarinus officinalis (violet-blauw)

Tegenwoordigheid, waakzaamheid; ego warmte. Vergeetachtigheid, niet goed geïncarneerd in zijn lichaam, tekort aan warmte, zwakke ego-krachten.

SAGE Salvia officinalis (violet)

Inzicht in het doel van het leven; wijsheid en aanvaarding. Neiging het leven als rampspoedig of onverdiend te aanzien; onbekwaam de hogere bedoeling en betekenis van levensgebeurtenissen te vatten.

SAGEBRUSHArtemisia tridentata (geel)

Eerlijk naar je hogere zelf zijn, laten gaan van wat niet essentieel of overbodig is, loslaten van valse zelfbeelden of verwachtingen over jezelf.

SAGUAROCereus gigantus (wit/geel centrum)

Ontvankelijk voor ware geestelijke autoriteit; voor conflicten over autoritaire figuren, speciaal mannelijke krachtige figuren.

SAINT JOHN'S WORTHypericum perforatum (geel)

Vertrouwen in spirituele bescherming en begeleiding; helpt bij angstige of verstorende dromen, voor degenen die te open, mededeelzaam en te kwetsbaar zijn.

Saint John's Wort - opent zich naar de zon net in de tijd van de zomer-zonnewende, of het midzomerfeest van Saint John (Sint Jan). Dit kruid bevat extreem licht-gevoelige elementen. Het is welbekend in zijn kruidkundige en homeopatische vormen als een belangrijk heelmiddel voor de huid.

Saint John"s Wort bloesem-remedie verschaft een begrenzing en bescherming, speciaal bij over-ontwikkelde psychische- of droomtoestanden. Het helpt om iemands uiterlijke licht in een innerlijk licht te veranderen.

SCARLET MONKEYFLOWER • Mimulus cardinalis (rood)

Moed om krachtige emoties te weerstaan en ze in balans te brengen, voor degenen die angst hebben voor; en zich bedreigd voelen door diepe emoties.

SCOTCH BROOMCytisus scoparius (geel)

Motivatie, volharding, acepteren van moeilijkheden als kansen voor groei en dienst aan de wereld, overwinnen van pessimisme en wanhoop.

SELF-HEALPrunella vulgaris (violet)

Zelfaanvaarding, zelfvertrouwen, vertrouwen in de innerlijke gezondheidsscheppende krachten, versterking van het herstellingsvermogen.

Self-Heal - een van de meest universeel weldoende remedies in onze verzameling, de naam van deze plant is zijn eigen bekrachtiging. Een lid van de munt-familie, de wilde Self-Heal (Brunel) of 'Heal-All', heeft een lange geschiedenis van geneeskundig gebruik. Deze remedie helpt een genezende houding naar buiten brengen door innerlijke aanvaarding en zelfvertrouwen, zonder te letten op de moeilijkheden van iemands toestand.

Self-Heal werkt zeer goed in combinatie met andere remedies en andere therapeutische programma's.

SHASTA DAISYChrysanthemum maximum (wit/geel centrum)

Brengt verschillende ideeën samen in één gezamenlijk geheel; voor degenen met een neiging tot verward zoeken.

SHOOTING STARDodecatheon hendersanii (violet/rose)

Zich thuis voelen op aarde en met anderen; het overwinnen van vervreemding voor hen die het gevoel hebben er niet bij te horen.

Shooting Star - een juiste benaming. De neerwaarts gerichte meeldraden van deze bloem, gecombineerd met de opwaarts omgebogen bloembladen, geven de indruk van een snelle neerdaling uit de kosmos.

Deze remedie helpt velen die zich vervreemd voelen tegenover het leven op aarde, mogelijk door een verstoorde geboorte, trauma of anderszins abrupte incarnatie op aarde.

SNAPDRAGONAntirrhinum majus (geel)

Emotionele eerlijkheid in het aanvaarden en het werken met kerngevoelens rond sexualiteit en boosheid; losmaking van verbale expressie van misplaatste agressie. Verbale agressie en vijandigheid, spanning rond geklets, onderdrukte boosheid.

STAR THISTLECentaurea solsitialis (geel)

Om te kunnen delen en voor gulheid, van jezelf iets weggeven; tegen gierigheid en om de angst voor gebrek te overwinnen.

STAR TULIPCalochortus tolmiei (wit/paars)

Innerlijke gevoeligheid en ontvankelijkheid, innerlijk luisteren; om weerstand tegen het spirituele rijk te overwinnen, of weerstand tegen de zachtere, meer naar binnen gerichte kant van het Zelf.

Star Tulip - ook bekend onder de volksnaam 'pussy's ears' (katte oren), dit lid van de lelie-familie is het schoolvoorbeeld voor gevoeligheid en ontvankelijkheid. Doordat ze de vrouwelijke pool van de ontwikkeling van de ziel benadrukt, helpt deze remedie een groter vermogen bij te brengen om ontvankelijk te zijn, voor het luisteren naar anderen, of naar de stem van het innerlijke Zelf.

STICKY MONKEY FLOWERMimulus aurantiacus (oranje)

Bewust zijn van sexuele kwesties, integratie van gevoelens van liefde en sexualiteit. Voor het overwinnen van de angst voor intimiteiten.

SUNFLOWERHelianthus annuus (geel)

Ontwikkelt individualiteit; voor het overwinnen van zowel egoïsme als onevenwichtige zelfverloochening. Voor het in evenwicht brengen van relaties met vader-figuren en met het mannelijke principe in de ontwikkeling van de ziel.

SWEET PEALathyrus latifolus (rood/paars)

Sociale verantwoordelijkheid en sociale binding, voor het overwinnen van sociale vervreemding of conflicten; tegen angst voor sociale verplichtingen.

TANSY Tanacetum vulgare (geel)

Voor het nemen van beslissende actie om zijn/haar doel te bereiken; voor het overwinnen van aarzelingen en trage besluiteloosheid.

TIGER LILYLillium columbianum (oranje/bruine vlekken)

Samenwerking, hulp en onderlinge steun. Zet vijandigheid en agressie om in positieve actie voor het welzijn van anderen.

TRILLIUMTrillium chloropetalum (rood/paars)

Onbaatzuchtigheid, werken voor het algemeen welzijn, het opofferen van persoonlijke verlangens, het overwinnen van hebzucht en machtswellust.

Trillium - in een schijnbaar biddende houding biedt de knop van de Trillium zichzelf hemelwaarts aan. Ze groeit onopvallend in de schaduw van bossen, deze dieprode bloem schijnt zichzelf 'opgeheven' of getransformeerd te hebben van de duisternis in het licht.

Deze remedie is speciaal waardevol voor hen die zich gebonden of teruggehouden voelen door lagere instincten als hebzucht en machtswellust. Het laat de ziel een weg zien om deze impulsen op een hoger niveau van onbaatzuchtigheid en eerbied voor grootmoedige idealen te brengen.

TRUMPET VINECampsis tagliabuana (rood/oranje)

Vitaliteit en emotionele kracht in zelf-expressie, gezonde zelf-handhaving, om zwakheid en levenloosheid in uitdrukking te overwinnen, speciaal met spreken.

VIOLET Viola adunca (violet/blauw)

Je gezonde relatie tot de groep kennen, openheid naar anderen, het overwinnen van schuchterheid.

Violet - het 'nietig' viooltje verblijft in de koele, schaduwrijke, vochtige gebieden van de bosgrond en op de open plekken in het bos. Toch 'verlangt' zij ernaar opgemerkt te worden, als zij haar zoete geur schenkt aan de warmte van de zon en de lucht.

Deze remedie kan degenen helpen die het nodig hebben een manier te vinden om zich te verbinden met de warmte van een grotere groep. Het is goed voor degenen die de neiging hebben zich terug te trekken, of zich terughoudend op te stellen in sociale situaties.

YARROW Achillea millefolium (wit)

Versterking van het innerlijk licht in verband met negativiteit en disharmonie, tegen overgevoeligheid en kwetsbaar voelen.

Yarrow - traditioneel bekend als 'Soldier's Wound Wort' (soldaten wondkruid) en 'Knight's Milfoil' (ridders duizendblad), betrekt zijn botanische naam van de Griek Achilles, wiens soldaten de plant naar het slagveld meenamen om hen te beschermen en voor de genezing van bloedende wonden.

De Yarrow bloesem-remedie helpt degenen wiens 'open' gevoeligheid een soort 'bloeden' van levensenergie is en degenen die kwetsbaar zijn voor krachten uit de omgeving. Zoals de schijnend witte bloemkroon al suggereert, biedt Yarrow een mantel van spiritueel licht om te helpen 'verzegelen' en beschermen.

YARROW SPECIAL FORMULA

Bloesemremedies van de Achillea millefolium (wit), Arnica montana & Arnica mollis & Echinacea purpurea, met Yarrow, Arnica en Echinacea tincturen, op zout water basis.

Vergroot de zuiverheid van het etherisch lichaam, levensvormende krachten.

YELLOW STAR TULLIPCalochortus monophyllus (geel)

Invoelingsvermogen, ontvankelijkheid voor gevoelens en ervaringen van anderen; bekwaamheid te handelen vanuit innerlijke waarheidsliefde en leiding. Ongevoeligheid voor het lijden van anderen; beseft niet de gevolgen van zijn handelingen.

YERBA SANTAEriodictyon californicum (violet)

Verademing bij emotionele spanning, spiritueel inzicht in emoties, voor emotionele beklemming, speciaal in de borst.

ZINNIA Zinnia elegans (rood)

Gelach, verlichting en bevrijding van spanning; een kinderlijke speelse houding ten opzichte van het leven, het innerlijke kind zijn acepteren, voor mensen die te serieus zijn, bij saaiheid.