De 38 Flower Remedies
Wegwijzer
Rescue
Boeken
Overige Bloesems
 
Prijslijst
Verkoopspunten
 
 
 
 
 
 
 
 

Bach Flower Remedies

Wat zijn de Bach Flower Remedies?

De 'Bach Flower Remedies' bestaan uit 38 tincturen op basis van bloemen en planten. Elk heeft specifieke eigenschappen om verschillende problemen aan te pakken. Deze tincturen helpen u om beter om te gaan met de emoties in het dagelijkse leven die u uit balans brengen.

De Bach Flower Remedies komen overeen met de originele bloesemextracten, waarvan de werking door Dr. Edward Bach in de jaren 3 is ontdekt. Vandaag de dag werken ze nog op dezelfde manier. De Bach Flower Remedies helpen uw evenwicht te herstellen door u te ondersteunen bij het onder controle krijgen van uw emoties. U voelt zich beter, in harmonie met uw leven.

De Bach Flower Remedies zijn gemakkelijk te gebruiken en geschikt voor de hele familie. Ze kennen geen bijwerkingen, zijn niet verslavend en ze belemmeren de werking van andere geneesmiddelen niet. Kortom, ze bieden jong en oud de nodige ondersteuning voor het welzijn van lichaam en geest. Let op: de Bach Flower Remedies vervangen geen noodzakelijke medische handelingen!

 

De Bach Flower Remedies: waar komen ze vandaan?

De Bach Flower Remedies werden gecreŽerd in de jaren 30 door Dr. Edward Bach, een Engelse arts, bacterioloog en immunoloog. Zijn filosofie, "Zolang als de Ziel, het Lichaam en de Geest in harmonie zijn, zijn we immuun voor ziekte", was zijn tijd erg ver vooruit.

Dr. Bach heeft de laatste 10 jaar van zijn leven gewijd aan de verkenning en bestudering van de 38 vormen van gedrag en emoties, die hij identificeerde als de belangrijkste oorzaken van ons lijden.

In de natuur vond hij de bloesems, die deze emoties gunstig beÔnvloeden, door ons diep in ons wezen het corresponderende evenwicht te laten ervaren.

Hij maakte van deze 38 eenvoudige tincturen een verdeling in 7 groepen van emoties:
I angst
II onzekerheid
III onvoldoende interesse in het hier en nu
IV eenzaamheid
V overgevoeligheid
VI moedeloosheid en wanhoop
VII overbezorgdheid voor het welzijn van anderen

Deze tincturen zijn sindsdien bekend onder de naam 'Bach Flower Remedies'. (zie: Wegwijzer)

In de nabije omgeving van het Dr. Edward Bach Centre, niet ver van Oxford in Engeland, vond Dr. Edward Bach de meeste bloemen, waarvan hij de remedies maakte. Vandaag de dag worden de moedertincturen nog steeds gemaakt door de huidige beheerders van het Dr. Edward Bach Centre. De locaties van de bloemen zijn nog overwegend dezelfde als diegene die door Dr. Edward Bach uitgekozen werden. Ze worden op identiek dezelfde eenvoudige manier als hij dat zelf deed gemaakt. Met hun vastbesloten trouw hieraan staan ze garant voor integriteit en kwaliteit.